15 °Cerős felhőzet
2020. október 01., csütörtök • Malvin

5 hasznos gyerekprogram az őszi szünetre

Szofi Kakuk , 2019. október 26.
Az őszi szünet során a szülők, a gyerekek nagy részével nem igazán tud mit kezdeni, ezáltal sokszor úgy telik el ez a hét, hogy a gyerekek elevenen és korlátozás nélkül maradnak, ami adott esetben sok konfliktust tud szülni. A kisgyerekek idejét, éppen ezért, ha lehetőségünk van osszuk be és tartsunk nekik otthoni foglalkozásokat, amelyek mindössze napi 1-2 órából álljanak, amivel a rencszerességre való szoktatás mellett, minőségi idejű szülői felügyeletet is tudunk biztosítani a számukra.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


A melegebb őszi napok miatt, mindenképpen részesítsük előnyben a kinti programokat, amelyek között a különféle sportágak, a biciklizés, a görkorcsolya vagy a tollaslabda is felsorakozhat. A hétvégi túrázosabb napokat is át lehet helyezni a szürke hétköznapot tükröző délelőttökre, amikor még kevésbé tűz a nap és a játszóterek sincsenek túlzsúfolva. A kinti programokon kívül, számos lakásban is kivitelezhető, fejlesztő játékok bevetése is lebonyolítható, amelyeket a gyerekek úgy tudnak élvezni, hogy közben nem érzik azt, hogy tanulnának.

5 hasznos gyerekprogram az őszi szünetre - 2. kép

1. Buborékfújás és ugróiskola!

Kint az udvarban, a parkban, de még egy túrázás pihenő idejében is elő lehet kapni a buborékfújókat, amik jó néhány percre képesek kikapcsolni a kicsiket és a buborékok utáni futkosás pedig, egy kicsit le is tudják őket fárasztani. Az ugróiskola is minden esetben adott lehet, hiszen, ha nincs nálunk éppen kréta, akkor néhány vörös színű kővel könnyedén tudunk egy gyors skiccet felrajzolni.

2. Levegőn száradó gyurma!

A kézműves foglalkozások közül, a nagyobb gyerekek számára remek alternatíva lehet a levegőn száradó gyurma, aminek az a különlegessége, hogy formázás után egy napon belül megkeményedik, amit később akár ki is festhetnek a kicsik. A pacsmagolós feladat miatt, hosszabb távon is érdekes lesz majd a gyerekeknek ez a fajta alkotás, továbbá a dekorálás miatt, plusz egy délutáni elfoglaltságot is ki lehet pipálni.

5 hasznos gyerekprogram az őszi szünetre - 3. kép

3. A videójáték konzolok csodái!

A Playstation, az Xbox, a Nintendo vagy egyéb interaktív és kreatív játék, amihez szülőként is csatlakozni tudsz remek és gyors megoldás, ami még a testvérek vagy a barátok társaságában is remek kikapcsolódás. A versenyszellem, az egyedi karakterek, mind-mind fejleszthetik a gyermek kreativitását és a kitartását. Rengeteg féle játék közül válogathatunk, érdemes ellátogatni például a Play 24/7 webshopba.

4. A társasjátékok!

A társasjátékok számos módon képesek fejleszteni a kognitív és az affektív képességeket egyaránt. A társasjátékok többségét, több játékossal kell játszani, aminek köszönhetően a csapatjáték metódusába is sokkal inkább belelát a pici, már egészen kicsi korban. Mindemellett, a család minőségi idejének az egyik legkedveltebb időtöltési formája is.

5 hasznos gyerekprogram az őszi szünetre - 4. kép

5. Karácsonyfadíszek készítése!

Az elkövetkezendő ünnepekre való lassú felkészülés például kezdetét veheti egy-egy karácsonyi dekoráció előgyártásával is, amit a későbbiekben akár, a 24-én felállított karácsonyfára is fellógathatunk. Az interneten rengeteg ötletet találunk, hogyan készíthetünk WC-papír gurigából, papírból vagy más alapanyagokból szép, környezettudatos darabokat is.
 
nincs még hozzászólás