2019. november 14., csütörtök • Aliz

5 hasznos gyerekprogram az őszi szünetre

Szofi Kakuk , 2019. október 26.
Az őszi szünet során a szülők, a gyerekek nagy részével nem igazán tud mit kezdeni, ezáltal sokszor úgy telik el ez a hét, hogy a gyerekek elevenen és korlátozás nélkül maradnak, ami adott esetben sok szünet alatti konfliktust is okozhat. A kisgyerekeknek éppen ezért, ha lehetőségünk van osszuk be az idejüket és tartsunk nekik otthoni foglalkozásokat, amelyek mindössze napi 1-2 órából álljanak, amivel a rednszerességre való szoktatás mellett, minőségi idejű szülői felügyeletet is tudunk biztosítani a számukra, amire valószínűleg a rohanós hétköznapok során máskor nem is lenne alkalom.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


A melegebb őszi napok miatt, mindenképpen részesítsük előnybe a kinti programokat, amelyek között a különféle sportágak, a biciklizés, a görkorcsolya vagy a tollaslabda is felsorakozhat. A hétvégi túrázosabb napokat is át lehet helyezni a szürke hétköznapi délelőttökre, amikor még kevésbé tűz a nap és a játszóterek sincsenek tele. A kinti programokon kívül, számos lakásban is kivitelezhető, fejlesztő játékok is lebonyolíthatóak, amelyeket a gyerekek úgy tudnak élvezni, hogy közben nem érzik azt, hogy tanulnának.

5 hasznos gyerekprogram az őszi szünetre - 2. kép

1. Buborékfújás és ugróiskola!

Kint az udvarban, a parkban, de még egy túrázás pihenő idejében is elő lehet kapni a buborékfújókat, amik jó néhány percre képesek kikapcsolni a kicsiket és a buborékok utáni futkosás pedig, egy kicsit le is tudja őket fárasztani. Az ugróiskola is minden esetben adott lehet, hiszen, ha nincs nálunk éppen kréta, akkor is néhány vörös színű kővel könnyedén tudunk egy gyors skiccet felrajzolni.

2. Levegőn száradó gyurma!

A kézműves foglalkozások közül, a nagyobb gyerekek számára remek alternatíva lehet ez a típusú gyurma, aminek az a különlegessége, hogy formázás után egy napon belül megkeményedik a megformált tárgyunk, amit később akár ki is festhetünk. A pacsmagolós feladat miatt, hosszabb távon is érdekes lesz majd a gyerekeknek ez a fajta alkotás, továbbá, a dekorálás miatt, plusz egy délutáni elfoglaltság is ki lesz így pipálva.

5 hasznos gyerekprogram az őszi szünetre - 3. kép

3. A videojáték konzolok csodái!

A Playstation, az Xbox vagy egy Nintendo egy interaktív és kreatív játék, amit szülőként is tudsz játszani a gyermekkel, de testvérek vagy barátok társaságában is remek kikapcsolódás. A versenyszellem, az egyedi karakterek, mind-mind fejleszthetik a gyermek kreativitásán és a kitartásán. Rengeteg féle játék közül válogathatunk, érdemes ellátogatni például a Play 24/7 webshopba.

4. A társasjátékok!

A társasjátékok számos módon képesek fejleszteni a kognitív és az affektív képességeket is egyaránt. A társasjátékok többségét, több játékossal kell játszani, aminek köszönhetően a csapatjáték metódusába is sokkal inkább belelát a pici, már egészen kicsi korában. Mindemellett, a család minőségi idejének az egyik legkedveltebb időtöltési formája is. Rengeteget lehet a gyerekeket tanítani egy-egy társasjátékkal, például a Gazdálkodj okosan segít a spórolás megtanulásában.

5 hasznos gyerekprogram az őszi szünetre - 4. kép

5. Karácsonyfadíszek készítése!

Az elkövetkezendő ünnepekre való lassú felkészülés kezdetét veheti egy-egy karácsonyi dekoráció előgyártásával is, amit a későbbiekben akár, a 24-én felállított karácsonyfára is fellógathatunk. Az interneten rengeteg ötletet találunk, hogyan készíthetünk WC-papír gurigából, papírból vagy más alapanyagokból szép karácsonyfadíszeket.
 
nincs még hozzászólás