2019. február 20., szerda • Aladár, Álmos

5+1 trükk, ha nem akar enni a baba

Brauny , 2018. január 24.
A babák életében számtalan olyan időszak van, amelyek során az apróságok valamiért nem akarnak enni, vagy kevesebbet esznek, mint a megszokott. Ezek nagyon sok esetben csak átmenetiek, gyakran egyetlen napra szólnak, de sok esetben olyan dolgok is állhatnak a háttérben, melyeket egyáltalán nem tartunk valószínűnek, pedig teljesen valóságosak. Ha nálad sem akar enni a kisbaba, vagy kevesebbet eszik, akkor menj végig az alábbiakon, hátha valamelyikkel megoldódik a problémád.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


1. Csak nem ízlik neki az étel!

Főként a tápszeres babák esetén gyakran előforduló probléma, hogy az apróságnak egyszerűen nem ízlik az adott tápszer. Bár a legtöbb ilyen bébiétel íze teljesen hasonló, ellenben minimális eltérés azért akad köztük, így ha babánk nem akarja elfogadni az egyiket, vagy nem olyan sokat, mint például az anyatejből korábban, akkor kísérletezzünk, és váltsunk tápszert.

5+1 trükk, ha nem akar enni a baba - 2. kép

2. Egyszerűen rosszul fogod!

A kisbabák rendkívül érzékenyek, ha evésről van szó, ezáltal az is előfordulhat, hogy az apróság csak azért nem fog enni, mert például rosszul fogod őt. Ha túl korán ültetjük, az terheli a pocakot, ha túl kifordítjuk, idő előtt visszajön neki az étel, tehát ezzel is kísérletezzünk, hiszen egyik baba így, a másik úgy szeret enni, nincs papírforma ezen a téren sem.

3. Túl kevés a tejed!

Amennyiben a baba keveset eszik, vagy eszik, de sokat sír, és csak anyatejjel tápláljuk, akkor könnyen lehet, hogy a háttérben a túl kevés tej problémája áll. Ezt mi talán észre se vettük, lehet hogy csak a baba étkezési igénye növekedett meg drasztikusabban. Ilyenkor próbáljuk meg a tápszert - nagyobb korban a hozzátáplálást -, hiszen nem kizárt, hogy nem enni nem akar, csupán kevés neki az étel, vagy annyira apad a tej, hogy nehezére esik kiszívnia.

4. Rosszul készíted a tápot!

A tápszert bár nem nehéz elkészíteni, összességében könnyedén maradhatnak benne olyan csomók, amelyek nehezebbé teszik elfogyasztását, esetleg eldugaszolják a cumi nyílását, ezáltal hiába éhes a csöppség, egyszerűen nincs ereje annyit enni, mint szokott, vagy ha eszik is, csak úgy ímmel-ámmal teszi ezt.

5+1 trükk, ha nem akar enni a baba - 3. kép

5. Túl kicsi neki a cumi!

Vannak mohó kisbabák, akik hamar akarnak jól lakni. Próbálkozhatunk lassítani őket, de tapasztalatból mondjuk: nem fog menni! Előbb ordítanak a kaja után, minthogy megerőltessék magukat és türelmesen kiszívják a cumisüvegből az ételt. Ilyen esetekben szükséges váltani, és akár már egy hónapos kor után adni nekik a dupla lyukkal ellátott cumit annak érdekében, hogy többet tudjanak enni.

+1. Csak szimplán ilyen napja van!

Ha egyik tanács sem vált be, akkor itt az idő beletörődni, hogy kisbabánknak éppen rossz napja van, ezáltal szimplán csak nem tud enni. Az apróságok nagyon megérzik a frontokat, az időjárás változását, a környezeti változásokat, de akár még az ártatlan látogatásokat is, ezáltal nem tudhatjuk, hogy mi kavarta fel őket annyira, hogy az kihat az étkezésükre. Legyünk velük türelmesek, talán holnap jobb lesz!
 
1 hozzászólás

Gizus • Überbrutál #1 • 1 éve, 1 hónapja és 27 napja

A gyerek mindig jelez ha éhes.