2018. december 12., szerda • Gabriella

5+1 tipp szoptatós kismamáknak a maximális bimbóvédelemért

Brauny , 2017. december 06.
A szoptatós kismamák sajnos nagyon jól tudják, hogy a kisbabák elképesztő kárt képesek okozni a mellbimbóban, ami bár tökéletes regenerációra képes, ellenben időszakosan olyan fájdalom és etetési nehézség léphet fel, amit a legjobb megelőzni. Ha ugyanis begyulladt, kisebesedett vagy vérzik, akkor már nem lehet mit tenni, ennél sokkal lényegesebb, hogy mindent megtegyünk annak érdekében, hogy ezeket a problémákat elkerüljük. Hogy mit tehetünk?
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


1. Sajátítsd el a helyes szoptatási technikát!

A bimbók megsérülése az esetek jelentős többségében annak köszönhető, hogy a kismamák nem ismerik a helyes szoptatási technikát, mert ami másnak bejött, vagy ami az első gyereknél működött, úgy hiszik, hogy az most is rendben lesz. Pedig minden gyerek más, minden gyerek másként kap rá a cicire, ezáltal fontos mindegyikkel megtalálni azt a pózt, ami a bimbóknak a legkedvezőbb.

5+1 tipp szoptatós kismamáknak a maximális bimbóvédelemért - 2. kép

2. Legyél nagyon türelmes!


A szoptatás nem lóverseny, így soha ne sürgesd a gyerekedet, ne vedd le előbb a ciciről, ne rángasd, inkább masszírozd neki, nyomkodd a tejmirigyeket, hogy könnyebben jusson az éltető folyadékhoz. Ez körülményes, nehézkes és az elején fájdalmas is, de ha te türelmes vagy, akkor a babád is az lesz, ami a bimbóvédelem egyik alapja.

3. Fejd le mindig!

A cicik fejése rendkívül fontos annak érdekében, hogy egyre több és több tejünk legyen, de abban is, hogy a járatok meginduljanak és kitáguljanak, ezáltal kisbabánk könnyebben tudja kiszívni a tejet az emlőkből. Ha pedig a tej könnyen érkezik, akkor a baba nem fog erőlködni, nem fogja rágcsálni a bimbót, ami hozzásegít ahhoz, hogy mielőbb hozzászokjon az igénybevételhez.

4. Krémezz folyamatosan!

Ma már rengeteg bimbóvédő krém létezik, és ha van elég tejcink, akkor használjuk valamelyiket még azelőtt, hogy baj lenne. A bimbóvédő krém ugyanis bár a kirepedt, vérző mellek esetében is segítséget nyújt, ellenben a megelőzéshez is hozzájárul, ezáltal kivétel nélkül minden esetben használjuk, de figyeljünk arra, hogy valamelyiket fent hagyhatjuk, másokat viszont le kell mosnunk.

5+1 tipp szoptatós kismamáknak a maximális bimbóvédelemért - 3. kép

5. Használj bimbóvédőt!


Ha nem szeretnénk, hogy babánk közvetlenül rágcsálja a bimbónkat, használjunk bármelyik boltban kapható bimbóvédőt. Ez egy szilikonos kis pillangó, melyet szoptatás előtt a bimbóra tapasztva egy kisebb cumisüveget képezhetünk a mellünkből, ezáltal a baba könnyebben tudja megtalálni a cicit, és kevésbé irritálja az érzékeny bimbót.

+1. Használj szoptatós párnát!

A helytelen szoptatási technikát és általánosságban a szoptatás folyamatát tudja megkönnyíteni a szoptatós párna alkalmazása, amivel sokkal könnyebben tudjuk helyes pozícióban tartani kisbabánkat ahhoz, hogy ne úgy tépje a mellünket, hogy az felsebzi majd a bimbó végét. A szoptatós párna helyett persze használhatunk más kiegészítőt is, a lényeg, hogy találjuk meg az ideális pozíciót.
 
1 hozzászólás

Mirjam • Messiás #1 • 1 éve, 1 hónapja és 6 napja

Szoptatós párnák nagyon jók.