13 °C
kevés felhő
2024. április 19., péntek
Emma

5+1 tipp, hogy túléld, ha beteg a gyerek

2015. december 06.
6.8841
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Egy gyermekes szülőnek aligha lehetne nagyobb rémálma annál, minthogy gyermeke beteg lesz. Szinte nincs olyan édesanya - de édesapából is csak nagyon kevesen -, akik nem aggódják magukat halálra, ha gyermekük egy kicsit belázasodik, vagy étvágytalanul, kedvetlenül nyomja az ágyat, holott máskor önfeledten játszik, ugrándozik és szórakozik. Amennyiben te is ilyen vagy, adnánk 5+1 tanácsot, hogy te miként éld túl, ha a gyerek beteg lesz.


1. Nyugtasd meg őt, majd magadat is!

A betegség minden picit nagyon megvisel, ebből kiindulva óriási szüksége van arra, hogy megfelelő támasza légy neki. Ez azonban nagyon nehéz ilyen esetben, de meg kell próbálnod nem kimutatni aggodalmadat vagy aggályaidat. Mutasd azt, hogy kézben tartod a dolgokat, hogy tudod mit csinálsz, hogy nem lesz semmi gond, és tényleg, magadat is nyugtasd meg, hiszen más gyerek is volt már beteg, más is meggyógyult, a tieddel sem lesz másként!


5+1 tipp, hogy túléld, ha beteg a gyerek - 2. kép

2. Igyál egy kis gyógyteát!

Ha magunktól nehéz nyugodtnak maradni ebben az időszakban, de nem szeretnénk szintetikus szerekhez nyúlni, akkor is van megoldás. Főzz magadnak egy jó nagy adag citromfű- vagy levendulateát, amit elfogyasztva garantáltan megnyugtatod a kis lelkedet, és így könnyebben tudsz magabiztosnak látszani gyermeked előtt is.

3. Tereld el a figyelmedet!

Betegség esetén fontos, hogy ne csak az ő figyelmét tereld el, hanem a sajátodat is! Nézzetek közösen tévét, olvass neki mesét, játszatok valamit az ágyban, és közben ha csak néhány percre is, de garantáltan a te figyelmed is elkalandozik majd, és nem gondolsz folyamatosan beteg lurkódra. Közben pedig még vele is jót teszel, hiszen a szülő közelsége erősebb minden gyógyszernél.


5+1 tipp, hogy túléld, ha beteg a gyerek - 3. kép

4. Aludj, ha ő is alszik!

Ha a gyermeket elnyomta a láz vagy a betegség, nem kell ott őrködnöd felette, ilyenkor a házimunka is várhat, pihenj le egy kicsit mellé te is, aludj egyet, ha tudsz. Jegyezd meg jól, az alvás az egyik legjobb gyógyszer gyermeked számára, és veled is jót tesz ebben a feszült időszakban.

5. Beszélj más anyukákkal!

Ha a fentiek nem használnak, van egy tuti jó orvosság arra, hogy miként nyugtasd meg magadat: beszélj más anyukákkal, akik majd elmondják neked és megerősítenek abban, hogy ők is voltak hasonló helyzetben, ők is túlélték, az ő gyermekük is meggyógyult, szóval csak türelem és kitartás, hamarosan minden jóra fordul.

+1. Próbálj meg nem megbetegedni!

Végezetül egy csak közvetett jó tanács: gyermekednek a betegsége során szüksége van rád, így próbálj meg te nem megbetegedni, mert akkor azzal az ő gyógyulását is lelassítod. Tömd magad vitaminokkal, pihenj te is, igyál sok folyadékot és tegyél meg mindent egészségedért.
8 hozzászólás

Regina

9 éve, 21 napja

Hasznos tanácsok mosolygó smiley Tényleg sokat segít, ha nem mutatjuk ki az aggodalmunkat, még ha nem is könnyű.

válasz erre

Regina

9 éve, 21 napja

Hasznos tanácsok mosolygó smiley Tényleg sokat segít, ha nem mutatjuk ki az aggodalmunkat, még ha nem is könnyű.

válasz erre

veruss74

9 éve, 25 napja

Nálunk a 10 éves kisfiamnak épp ma délután ment fel a láza 39,5 fokra, szegénykém, nem érzi túl jól magát. Azért ilyenkor aggódok az éjszaka miatt, mert általában ilyenkor mindig felmegy a láza éjszaka is. Éberen alszunk, figyeljük ilyenkor.

válasz erre

kpal

9 éve, 1 hónapja és 4 napja

Nekem mindig a hideg vizes törölköző segített , az első perc volt a legrosszabb ,de utána elaludtam

válasz erre

debbie

9 éve, 1 hónapja és 4 napja

Na az a legrosszabb ha a gyerek mellett a szülő is beteg lesz.

válasz erre

Gizus

9 éve, 1 hónapja és 4 napja

Én azért ennyire nem aggódom már túl a dolgot, de mindig rossz érzés ha a gyerek megbetegszik. Nehéz úgy aludni.

válasz erre

leoni

9 éve, 1 hónapja és 4 napja

Az aggódás nagyon nehéz dolog, nehéz leküzdenie egy anyának.

válasz erre

Enci

9 éve, 1 hónapja és 4 napja

Kész rémálom ha a gyerek megbetegszik. Főleg ha még kicsi a gyerek és mondjuk első baba akkor főleg.

válasz erre