23 °Cszórványos felhőzet
2020. július 13., hétfő • Jenő

5+1 tipp, hogy soha ne pirosodjon ki kisbabád popsija

Brauny , 2018. január 10.
Egy újszülött esetében a kismamáknak számtalan tényezőt figyelembe kell venniük ahhoz, hogy gyermekük kiegyensúlyozott maradjon és egészségesen fejlődjön. Az egyik ilyen a pelenkázáshoz, a babapopsihoz kapcsolódik, hiszen a kipirosodott babapopsi sok kismama éjszakáját tette már tönkre gyakran hetekre, éppen ezért rendkívül lényeges, hogy komoly figyelmet fordítsunk rá. Ehhez szolgálnánk most pár hasznos tanáccsal!
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


1. Mindig figyeld a pelenkát!

Bár a szakirodalomnak általában erről is megvan a maga véleménye, ellenben soha ne hagyatkozzunk a könyvekre, ha pelenkázás intervallumáról van szó. Hiába van például előírva például sok helyen a 3 órás pelenkázás, ha a kisbaba sokat iszik - például a nyári időszakban - sokkal többet pisilhet, ami azt eredményezheti, hogy akár másfél óránként is szüksége lehet új pelenkára.

5+1 tipp, hogy soha ne pirosodjon ki kisbabád popsija - 2. kép

2. Néha a szagminta is sokat segít!


Ha nem akarjuk kibontani a gyereket, egy kis szagminta is sokat segíthet annak megállapításában, hogy kell-e új pelenka, vagy sem. A babapisinek ugyanis jellegzetes szaga van, amit nagy mennyiség esetén azonnal megérzünk, ha pedig kaka van odabent, azt nem is kell túl közelről szagolgatnunk, hiszen távolról egyaránt jól érezzük majd.

3. Néha hagyd szabadon a pici popsit!

A babapopsinak szüksége van arra, hogy gyakran szellőzzön, amit még a legmárkásabb pelenkák sem tudnak biztosítani számára. A friss levegőnél jobb regeneráció pedig nincs is a baba fenekének, éppen ezért, ha jó idő van otthon, terítsünk le egy utazó pelenkát az ágyra, bontsuk ki bátran, és hagyjuk egy kicsit meztelenül babánkat, akinek a bőre garantáltan meghálálja majd ezt a kis figyelmességet.

4. A gyakori fürdés is fontos!

A friss levegő mellett a tiszta és kellemesen meleg fürdővíz is óriási segítség lehet abban, hogy kisbabánk popsija ne pirosodjon ki, vagy ne sebesedjen be. A sok pisi vagy kaki maró hatása ugyanis kikezdheti a bőrt, és a szabad levegő gyakran nem elég ahhoz, hogy az ezt kiváltó anyagok lekerüljenek a felszínről, és ehhez elengedhetetlen, hogy víz érje a bőrt legalább kétnaponta egyszer, de a legjobb, ha naponta tudjuk fürdetni a babát.

5+1 tipp, hogy soha ne pirosodjon ki kisbabád popsija - 3. kép

5. Gyakran a pelenka is ludas lehet!


A kipirosodott babapopsi hátterében nagyon gyakran a rossz pelenka is állhat. Sajnos rengeteg olyan olcsó pelenka kapható a boltokban, amelyek bár ránézésre rendben vannak, a gyakorlatban azonban nemcsak képtelenek rendesen felfogni a pisit és a kakit, mindemellett még megfelelő szellőzést sem garantálnak a baba bőrének, ami egyet jelent a pirosodással és a sebesedéssel.

+1. A megfelelő kenőcs az egyik legfontosabb!

Főként az első gyermekes anyukák és apukák hajlamosak figyelmen kívül hagyni a megfelelő popsikrém kiválasztását, holott ez az egyik legfontosabb abban az esetben, ha szeretnénk megakadályozni a kellemetlen pirosodást. Az olcsó krémekkel ez lehetetlen, ezért érdemes inkább a minőségi, drágább darabokat választani, hiszen bár lehet, hogy mélyebben a zsebünkbe kell nyúlni ezekhez, de legalább rengeteg kellemetlenségtől kímélhetjük meg magunkat.
 
1 hozzászólás

csillucs • Nagymester #1 • 2 éve, 8 hónapja és 17 napja

Néha azért ez elkerülhetetlen.