9 °C
borús égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

5+1 tipp, hogy nyugodtan tudj étteremben ebédelni a gyerekkel

2015. október 04.
3.4511
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
A kisgyermekes családok egyik legnagyobb rémálma, ha gyermekükkel olyan helyre kell menniük, ahol relatíve nagy a csend, és mindenki elvárja a kulturált viselkedést tőlünk, illetve legfőképpen lurkónktól. Márpedig egy kisgyerek nem mindig tudja megfelelően kontrollálni érzelmeit, így gyakoriak a kirohanások, a hisztik, amelyeket egy étteremben nem mindenki tolerál megfelelően. Ha mi is el szeretnénk kerülni azt, hogy a pincéreknek kelljen ráordítania gyermekünkre egy kirohanás után - mint az Amerikában nemrégiben meg is történt, és az eset még a bulvársajtóba is bekerült -, akkor érdemes megfogadni az alábbi tanácsokat.



5+1 tipp, hogy nyugodtan tudj étteremben ebédelni a gyerekkel - 2. kép

1. Bánjunk vele felnőttként, és rendeljük a kedvencét!

Egy gyermek számára is újdonság lesz az étterem, hiszen sok az ember, idegenek hozzák az ételt és a szülők is másként viselkednek. Ha őt is felnőttként kezeljük, étlapot adunk nekik, felkészítjük a helyzetre, elmagyarázzuk neki a terítékek mikéntjét, az illemszabályokat, akkor nem csak megnyerhetjük a kiszolgálás idejét, hanem ezen felül a gyermek is úgy érezheti magát, mint egy felnőtt. Ha pedig a kedvenc ételét rendeljük, azzal folyamatosan "zsarolhatjuk" is.

2. Válasszunk gyermekbarát helyet!

Ma már az éttermek többsége gyermekbarát címkével rendelkezik, ami azt jelenti, hogy az adott helyen van egy külön sarok, ahol a lurkók szabadon játszhatnak vagy rajzolgathatnak addig, amíg az étel meg nem érkezik. Ezen túlmenően kérhetünk külön etetőszéket is, amiből lurkónk sokkal könnyebben elfogyaszthatja az ételt.

3. Kössük le valamivel!

Ha a gyerekkel étterembe megyünk, felejtsük el a párunkkal folytatott önfeledt beszélgetéseket, hiszen egy picinek mindig mennie és mozognia kell, ezen felül pedig le kell foglalnunk ahhoz, hogy az étel kiérkezéséig ne hisztizzen, vagy hangoskodjon. Mi ismerjük a leginkább a saját gyermekünket, ezáltal csak mi tudjuk majd, hogy mivel foglalhatjuk le. Olvassunk neki, vigyük be kedvenc játékát, rajzolgassunk, vagy ha nincs nálunk semmi más, vegyünk kölcsön pár szalvétát, és tanítsuk meg hajtogatni.

5+1 tipp, hogy nyugodtan tudj étteremben ebédelni a gyerekkel - 3. kép


4. Menjünk el sétálni!

Szintén bevett módszer a botrány elkerülésének érdekében, ha az étel megérkezéséig apa, anya vagy valamelyik másik kísérő kiviszi a gyermeket az étteremből, hogy felkeressenek egy közeli játszóteret, esetleg csak sétálgassanak és nézelődjenek egyet. A gyermekek ugyanis imádják ezt, és inkább szaladnak, mint egy helyben ülnek, ezáltal elegendő lesz akkor visszamennünk, ha már elkészült az ételünk.

5. Ígérjünk finomságokat!

Minden gyermek lekenyerezhető, pláne úgy, hogy ők még nem tudják, az étteremben desszertet is szokás fogyasztani. Próbáljuk meg tehát a következő kis trükköt: ajánljuk fel gyermekünknek, hogy ha jól viselkedik, és türelmesen kivárja az étel érkezését, nem hangoskodik, nem rosszalkodik, akkor valami igazán nagy finomságot kap az étkezés után.

+1. A biztos nagyágyú!

Ha gyermekünket már semmi sem foglalja le, és minden trükköt bevetettünk ennek érdekében, akkor itt az idő bevetni a nehéztüzérséget, ami nem más, mint az okostelefon. Minden gyermek imádja a telefonokat nyomkodni még akkor is, ha nem értenek hozzájuk. Töltsünk le nekik egyszerűbb játékokat, alkalmazásokat vagy nézegessünk képeket. Az eredmény garantált!
6 hozzászólás

Katicabogár

9 éve, 3 hónapja és 6 napja

Sajnos elképesztő hogy néhány szülő mennyire nem foglalkozik ilyen helyeken a gyerekével úgy vannak vele gyerek rá kell hagyni.Nagyon idegesítő tud lenni amikor te semmi másra nem vágysz csak egy kellemesen eltöltött ebédre vagy vacsorára de arra kell figyelned,hogy más család gyereke/i hogy hisztiznek az ételért.

válasz erre

veruss74

9 éve, 3 hónapja és 10 napja

Nálunk nem igazán jelentett problémát, mert kicsi korától fogva tanítgattuk, hogy mit illik és mit nem. Az tény, hogy ha nagyon kicsi, hamar ráun mindenre, de valamivel mindig sikerült lekötnünk a figyelmét.

válasz erre

Gaddemon

9 éve, 3 hónapja és 10 napja

Ezt mindenkinek el kéne olvasni, aki gyerekkel étterembe megy.

válasz erre

blondi

9 éve, 3 hónapja és 11 napja

Kötelező olvasmány gyerekeseknek ez a cikk! Szörnyűek tudnak lenni.

válasz erre

moni1294

9 éve, 3 hónapja és 11 napja

Válasszanak gyerekbarát éttermet. Nagyon meg kellene ezeket különböztetni, mert sajnos szörnyűe, tudnak lenni a gyerekesek. Ordít a gyerek meg nem tud viselkedni.

válasz erre

Babóca

9 éve, 3 hónapja és 11 napja

Ezt sok gyerekesnek kellene olvasnia!

válasz erre