7 °C
borús égbolt
2024. április 24., szerda
György

5+1 tipp, hogy mivel vidítsd fel beteg gyermeked

2016. szeptember 14.
5.5551
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Nincs is annál szörnyűbb időszak egy szülő számára, mint amikor gyermeke megbetegszik. Ilyenkor minden gondolata csak körülötte forog, szinte minden pillanatban őt nézné és mellette lenne, hátha javult az állapota néhány perc alatt, miközben minden egyes másodperc is óráknak tűnik. Ha szeretnél enyhíteni a saját bánatodon, és szeretnéd gyermekedet is felvidítani egy kicsit, akkor érdemes megfogadnod az alábbi tanácsokat:



5+1 tipp, hogy mivel vidítsd fel beteg gyermeked - 2. kép

1. Maradj mellette!

Egy gyermek akkor lesz a legvidámabb betegen, ha a szülők mindvégig mellette maradnak. Egy pici számára ez biztonságot nyújt, ami hozzásegíti őt a kedve javulásához, valamint természetesen ahhoz is, hogy előbb meggyógyuljon. Ilyenkor tehát várhat a takarítás, várhat a munka, az első mindig a gyerek legyen.

2. Nézzetek együtt vicces mesét!

Kevés dolog tudja jobban megnevettetni a gyerekeket, mint néhány vicces mese. Amennyiben tudod, hogy vannak kedvencei, amelyeken normál esetben hahotázni szokott, akkor itt az idő előszedni őket. Sőt mi több, nézzétek ezeket a meséket együtt, hogy a hatás még intenzívebb lehessen.

3. Válj egy kicsit bohóccá!

Hogy gyermekünket nevetni lássuk a legnehezebb időszakokban is, ahhoz nekünk is nevetnünk kell, még ha nehéz is. Váljunk tehát ilyenkor egy kicsit mi is bohóccá, dobjunk be vicceket, bohóckodjunk vele, ugrassuk őt, keverjük magunkat vicces szituációkba és így tovább. Semmi sem tudja jobban megnevettetni őket, mint egy két ballábas apuka, vagy egy anyuka, aki véletlenül mindenhová beveri a lábát vagy a kezét.

5+1 tipp, hogy mivel vidítsd fel beteg gyermeked - 3. kép


4. Engedd meg a telefonozást!

A normális családokban a kisgyermekek számára a telefon tiltott gyümölcs, ezáltal csak kivételes alkalmakkor juthatnak hozzá a picik. A betegség egy ilyen kivételes alkalom, így ha máskor nem is, legalább ilyenkor engedjük meg a lurkó számára, hogy nyomkodja egy kicsit, videókat nézzen az interneten, játsszon vele, vagy csak egyszerűen ismerkedjen az irányításával.

5. Valósítsátok meg, amit régóta szerettetek volna!

A szülőknek rendszerint nincs idejük a gyerekükkel foglalkozni, így hiába is terveznek be sokszor sokféle elfoglaltságot, nagy társasjátékokat, gyurmázást vagy egy kis kreatívkodást, azt csak nagyon ritka esetben sikerül ténylegesen is megvalósítani. Most itt az idő, hogy gyermekünk gyógyulásának érdekében egy kicsit félretegyünk mindent, kivegyünk pár nap szabit a munkában, és megtanuljuk értékelni a szülő-gyermek kapcsolat fontosságát.

+1. Jöhet a titkos édesség!

Ha végkép nem segítene semmi, és szeretnénk újra felcsillanni látni csöppségünk szemét, akkor már csak a titkos édesség segíthet. Nagyon betegnek kell ugyanis lennie annak a gyermeknek, amelyik nem fogad el egy kis csokoládét vagy egy nyalókat, szóval ha normál esetben tiltjuk tőle az édességet, ilyenkor azért enyhüljön meg a szívünk.
3 hozzászólás

Minoni

8 éve, 3 hónapja és 5 napja

Nekem eddig egyszer kellett beteg gyerekre vigyáznom, hát nem egyszerű. Főleg ha éppen hányós-fosis betegsége van...

válasz erre

debbie

8 éve, 3 hónapja és 7 napja

Sok sok törődés, szeretet és mese olvasás.

válasz erre

Lili

8 éve, 3 hónapja és 7 napja

Milyen fura, hogy már telefont kell megengedni a gyereknek. mosolygó smiley Mi meg anno annak örültünk, ha videokazettán megnézhettük az Oroszlánkirályt és társaikat röhögő smiley

válasz erre