9 °C
enyhe eső
2024. április 18., csütörtök
Andrea, Ilma

5+1 tipp, hogy mivel készítsd fel magadat a szülésre

2017. október 25.
7.3061
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
A szülés minden nő életében egy igazi fordulópont, egy olyan esemény, ami több szempontból is nyomot hagy az emberben és az emberen egyaránt. Nincs két egyforma szülés, mint ahogyan nincs két egyforma nő sem, de egyvalami azért mindenkiben közös: fel kell készülni egy kisbaba világra hozására, ami testileg és lelkileg egyaránt nagyon fontos. Akár első gyermekünk lesz, akár a sokadik, az alábbiakat érdemes szülés előtt meglépni.


1. Kezdheted a szakirodalommal!

Bár a szülés kapcsán az orvosoknak és a szülésznőknek kell értenie a leginkább ahhoz, hogy minden rendben legyen, de azért fontos, hogy mi is tisztában legyünk azzal, mi történik a testünkkel a kisbaba világrajövetelekor. Ha ismerjük az alapvető dolgokat, akkor sokkal egyszerűbben vesszük majd az akadályokat, és tudni fogjuk, hogy éppen akkor mi történik velünk, mire számíthatunk és így tovább.

5+1 tipp, hogy mivel készítsd fel magadat a szülésre - 2. kép

2. Beszélj más kismamákkal!


Bár nincs két egyforma szülés, az rendkívül hatásos lehet, ha a nagy alkalom előtt beszélünk más kismamákkal vagy olyanokkal, akiknél még viszonylag friss az élmény. Ebből erőt meríthetünk, felkészülhetünk bizonyos eshetőségre, a természetes szülésre, a császározásra, a kórházi dolgokra, vagy az első napokra a kisbabával.

3. Készülj fel rá agyban!

A szülésre agyban kell a leginkább felkészülnünk. El kell döntenünk, meg kell beszélnünk magunkkal, hogy ügyesek leszünk, hogy minden rendben lesz, hogy megfelelően fogunk tágulni és így tovább. Mert bár a szervezetünknek fizikálisan is fel kell készülnie a folyamatra, azért agyban szintén ott kell lennünk majd, mert ennél nagyobb koncentrációt talán még semmi sem igényelt tőlünk.

4. Az intim torna sokat segíthet!

Ha fizikálisan is fel akarunk készülni a folyamatra, az intim tornával rengeteget segíthetünk. Persze egyeztessünk orvosunkkal, hogy mit szabad és mit nem, de a kilenc hónap során annyira megerősíthetjük a hüvelyünket és a medencénket, hogy sokkal könnyebb lesz világra hozni az apróságot, sőt mi több, a sérüléseket is jobban elkerülhetjük majd.

5+1 tipp, hogy mivel készítsd fel magadat a szülésre - 3. kép

5. A gyógynövények sem ártanak!


Persze az sem árt, ha néhány gyógynövénnyel tuningoljuk magunkat a nagy eseményre! Bár néhány egyenesen tiltott, de például a szülésznők is ajánlják, hogy az utolsó pár hétben fogyasszunk málnalevél teát, ami segít az összehúzódásokban, a tágulásban és a könnyebb szülésben egyaránt.

+1. Azért valljuk be: nem lehet erre igazán felkészülni!

Persze azért azt el kell ismerni, hogy hiába készülünk fel a szülésre, hiába játsszuk le gondolatban az egészet, a gyakorlatban úgysem úgy történik majd semmi sem, ezáltal teljesen lehetetlen felkészülni a szülésre, pláne a látványra, a szagokra, de még inkább a fájdalomra. Merthogy a szülés bizony fáj, jobban mint bármi, de koncentráljunk majd az eredményre, ami mindennél csodálatosabb lesz.
nincs még hozzászólás