2018. december 12., szerda • Gabriella

5+1 tipp, hogy könnyebben túléld a terhesség utolsó napjait

Brauny , 2017. november 25.
A terhességet nem hiába nevezzük áldott állapotnak, hiszen valóban egyfajta áldásnak tekinthető a gyerekvállalás, azonban aki ezt kitalálta, bizonyára elfelejtette a szülés előtti utolsó napokat és heteket. Ezek ugyanis inkább átoknak tekinthetők, és nem áldásnak, mert csak szenvedés a hatalmas hassal létezni, miközben a gyerek lerúgja a bordádat, nem hagy nyugodtan pihenni, a nagy teher pedig szétszakítja a derekadat. Tudjuk jól, hogy ez milyen rossz, éppen ezért most összeállítottunk néhány olyan hasznos tippet, amivel elviselhetőbbé teheted a terhesség utolsó napjait!
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


1. Próbálj meg aludni!

Tudjuk, jó vicc! Amikor valami mocorog a hasadban, amikor itt fáj, ott fáj, amikor egyetlen póz sem kényelmes, amikor itt dúcolod, ott dúcolod, de sehogyan sem jó, akkor aztán lehet aludni. Tudjuk, nem lehet, de legalább próbáld meg, és ami fontos: kísérletezz! Van, aki nagyokat alszik ülve, vagy úgy, ha alátámasztja a pocakját. Próbálkozz bátran, mert most még tudsz!

5+1 tipp, hogy könnyebben túléld a terhesség utolsó napjait - 2. kép

2. Legalább pihenj!

Ha az alvás nem megy, akkor legalább pihenj nagyokat. Ne sajnáld ilyenkor a kényelmet, vegyél magadnak egy kiváló babzsák fotelt, köss fel egy függőágyat, halmozd fel a család összes párnáját, és sziesztázz nagyokat. Hidd el, néhány nap múlva megköszönöd majd, hogy ezekben a napokban csak magadra koncentráltál és csak pihengettél.

3. Sétálgass, legyél sokat a friss levegőn!

Bár a pihenés fontos, az aktív pihenés és a friss levegő legalább annyira lényeges! Ha teheted, menj ki naponta többször a szabadba, sétálgass odakint, szívd tele magadat friss levegővel. Ez nemcsak immunrendszerednek, hanem a babádnak is nagyon jót tesz majd, hovatovább a mozgással a szülés is könnyebb lesz.

4. Tereld el a gondolataidat!

Néhány nappal a szülés előtt az ember hajlamos beparáztatni magát, és folyamatosan csak a fájdalomra, a szenvedésre gondolni. Igen, ez sajnos mindenkinek elkerülhetetlen, de ez odébb van, addig pedig próbáld meg elterelni a gondolataidat. Olvass, filmezz, vagy élj a hobbidnak, a lényeg, hogy ne görcsölj mindig azon, hogy mi lesz.

5+1 tipp, hogy könnyebben túléld a terhesség utolsó napjait - 3. kép

5. Készítsd fel magadat lelkiekben!

Persze közben azért fontos az is, hogy legalább néha gondolj a szülésre, de ne a rosszra és a fájdalomra, sokkal inkább arra, hogy minden rendben lesz majd. Szívd tele magadat pozitív energiával, játszd le a fejedben az egészet - még ha úgysem úgy lesz, ahogyan elképzeled -, gondolj bátran arra, hogy megfelelően tágulsz, hogy kisbabád könnyedén kicsusszan, és hidd el, a gondolatnak teremtő ereje van.

+1. Ne sajnáld magadtól a finomságokat!

Bár a terhesség utolsó napjaiban már nehezen megy a kaja is, azért ne sajnáld magadtól a finomságokat ilyenkor, mert egyrészt a kórházi koszt sehol sem lesz valami jó, ha pedig megszületik a kisbabád, nem lesz időd főzőcskézni és sütögetni. Éppen ezért ilyenkor bátran állj neki, ha bírod, addig is elfoglalod magad, és közben jókat is eszel!
 
3 hozzászólás

zitucska • Überbrutál #3 • 1 éve, 1 hónapja és 17 napja

Sétálgatni nem könnyű nagy pocakkal!

krisztike • Überbrutál #2 • 1 éve, 1 hónapja és 17 napja

Sosem könnyű a vége.

Gizus • Überbrutál #1 • 1 éve, 1 hónapja és 17 napja

Nagyon szerencsés voltam anno, mert nagyon jól viseltem a dolgot. A végén már csak besétáltam és jött a kis babám.