2018. május 24., csütörtök • Eszter, Eliza

5+1 tipp, hogy felkészülj a terhességre

Brauny , 2017. február 05.
A terhességre minden leendő anyának fel kell készülnie testileg és lelkileg egyaránt! Legyen szó akár első babáról, akár a sokadikról, a közhiedelemmel ellentétben nem lehet csak úgy belevágni a gyermekvállalásba, vagy ha mégis, akkor azt az állapotosság megállapításának pillanatában egy igazán jelentős változásnak kell kísérnie annak érdekében, hogy a kisbaba egészségesen kifejlődhessen. Amennyiben te is szeretnél megfelelően felkészülni a terhességre, az alábbi tippeket feltétlenül fogadd meg.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


1. Táplálkozz egészségesen!

Ami jó a mamának, az jó a babának, éppen ezért az egyik legfontosabb dolog a terhességre való felkészülés kapcsán az, hogy táplálkozzunk egészségesen. Kerüljük a sok zsírosat, és azokat az étkeket, amelyek felfújnak, és próbáljunk meg minél több zöldséget, valamint gyümölcsöt fogyasztani, de a fehérjét is állítsuk feltétlenül a középpontba.

5+1 tipp, hogy felkészülj a terhességre - 2. kép


2. Mozogj minél többet!

Habár a terhesség későbbi időszakában már csak kellő körültekintéssel lehet, a terhesség előtt és az első hónapokban azonban fontos mozogni, sőt kell is. Ez nemcsak azért lényeges, hogy ne hízzunk el, hanem azért is, mert minél erősebbek vagyunk, annál jobban bírjuk majd a megpróbáltatásokat, hovatovább intim tornával a méhünket is erősíthetjük, de jobban felkészíthetjük szervezetünket magára a szülés folyamatára is.

3. Ügyelj a megfelelő vitaminbevitelre!

A terhesség során a fejlődő magzatnak rengeteg vitamin kell ahhoz, hogy megmaradjon és egészséges is legyen egyben. Az egészséges táplálkozás mellett éppen ezért nagyon lényeges, hogy szedjünk különféle terhes vitaminokat, de mindenekelőtt a magnéziumra és a folsavra nagyon figyeljünk oda, pláne abban az esetben, ha volt már korábban vetélésünk vagy első babát várunk.

4. Tölts sok időt a pároddal!

Ha van gyerek, ha nincs, a terhesség előtt, illetve az első hónapokban próbáljatok meg annyi időt együtt tölteni a pároddal, amennyit csak tudtok. Menjetek el kirándulni, gyakran vacsorázni vagy moziba, miközben természetesen az intimitásról se feledkezzetek meg. Amint ugyanis megszületik a baba, konkrétan semmire sem lesz időtök, de egymásra néhány hónapig garantáltan nem.

5+1 tipp, hogy felkészülj a terhességre - 3. kép


5. Iktasd ki a stresszt!

A terhesség előtt fontos, hogy átalakítsuk az életünket, és megpróbáljuk a lehető legjobban kizárni életünkből a stresszt és a feszültséget. Ez azért különösen lényeges, mert a stresszt a baba is megérzi, korai stádiumban pedig ez sajnos vetélést, beágyazódási problémákat idézhet elő, szóval a magad és a magzatod egészségét egyaránt veszélybe sodrod vele.

+1. Aludj, amennyit csak bírsz!

A terhesség előtt rendkívül lényeges a sok pihenés. Nemcsak azért, mert a baba megszületése után hónapokig nem fogsz nyugodtan aludni, hanem azért is, mert a nyugodt állapot, az alvás elengedhetetlen ahhoz, hogy szervezeted bírja a babavárással járó átalakulásokat, mindemellett pedig természetesen az apróság egészséges fejlődéséhez is kiemelten fontos az, hogy a kismama teste erős legyen és kipihent.
 
4 hozzászólás

EszterSzabadkai • Hiperaktív #4 • 1 éve, 4 hónapja és 23 napja

Stressz és egészséges táplálkozás elengedhetetlen. Főleg ha valaki veszélyeztetett terhes.

Edit90 • Überbrutál #3 • 1 éve, 4 hónapja és 24 napja

Sok előkészület kell a baba érkezése előtt.

Sandy • Messiás #2 • 1 éve, 4 hónapja és 25 napja

Elég sok teendő van egy terhesség során.

moni1294 • Überbrutál #1 • 1 éve, 4 hónapja és 25 napja

A stresszt mindenképpen ki kell iktatni és lehetőleg ne emeljünk túl nagy súlyokat. Az sosem tesz jót.