9 °C
borús égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

5+1 tipp, hogy drága játék nélkül is jól szórakozz a gyerekkel

2016. január 30.
7.6161
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Minden szülő és család életében eljön az a pillanat, amikor anyagi problémák lépnek fel, és nincs pénz drága játékokra, amelyekbe nagyon sok szülő egyfajta "szeretet szintmérőt" lát bele, avagy minél több és minél drágább a játék, annál jobban szeret minket a gyerekünk. Ez azonban ebben a formában teljes sületlenségnek tekinthető, hiszen bár nyilván minden lurkó szereti a játékokat, meg is kell őket lepnünk néha, de a szülői szeretetet és a szülőkkel együtt töltött időt még a legdrágább gyerekjáték sem tudja felülmúlni. Az alábbiakban éppen ezért azzal kapcsolatban adunk tippeket, hogy miképp szórakozhatunk gyermekünkkel akkor is, ha éppen nincs pénzünk drága játékra.



5+1 tipp, hogy drága játék nélkül is jól szórakozz a gyerekkel - 2. kép

1. Játék az egész világ!


A gyerekek az iskolába kerülésük pillanatáig, de sokan még azt követően is az egész világot játéknak tekintik. Ennek megfelelően a lakás bármikor óriási csatatérré tehető, hatalmas bunkerek építhetők, indíthatunk kezdő szakácstanfolyamot, esetleg barkácskurzust, de belekezdhetünk takarító hadjáratba is, amelyből mi csak profitálhatunk, a picik ugyanis imádnak segédkezni.

2. Irány a játszótér!

A játszótér a gyerekek egyik legvonzóbb helyszíne a világon, ebből kifolyólag minden kis lurkó imád hintázni, csúszdázni vagy éppen mérleghintázni. Ha igazán nincs semmi ötletünk, ma már a legkisebb településeken is vannak játszóterek, ahol egy kis piknikkel egybekötve akár egy egész napot is eltölthetünk önfeledt mókázással.

3. A mozgólépcső és az erdő a legjobb játék a világon!

Talán hihetetlennek tűnik, de nem csak a játszótér okozhat óriási örömet a gyerekeknek, hanem például számunkra teljesen hétköznapi dolgok is. Vigyük el például mozgólépcsőzni egy közeli plázába, amit minden pici imád, de ugyanilyen vicces tud lenni egy erdei kaland is, ahol gyűjtögethetünk és szerepjátékozhatunk is a lurkókkal.

5+1 tipp, hogy drága játék nélkül is jól szórakozz a gyerekkel - 3. kép


4. Éljen a kreativitás!

Kreatív hajlamaink kiélése soha nem a pénzről szól, elég ha van otthon egy kis ragasztó, egy olló, pár ceruza, némi papír, esetleg más egyéb, felhasználható alapanyag. Rajzoljunk, fessünk, készítsünk bábokat, jelmezeket, varrjunk ruhát, dobjuk fel ilyen formában a régi játékokat - készítsünk garázst az autónak vagy új szoknyát a babának -, ami szintén hosszú órákra képes lesz lekötni a gyerekeket.

5. A sport is szórakoztat!

A legtöbb esetben a sportért sem kell fizetnünk, ennek megfelelően, ha az idő is úgy akarja, akkor ne vegyük el a mozgás örömét a kicsiktől. Minden gyerek imád ugyanis mozogni, ebből kifolyólag egy kis focizás, vagy bármilyen más labdajáték, esetleg kerékpározás, rollerezés, teniszezés vagy tollasozás az összes picinek mosolyt csal az arcára, miközben mozgásadagjuk is biztosítva lesz.

+1. A mesék világa mindig vár!

A gyerekek imádják a meséket, szeretnek elveszni a képzelet és a fantázia birodalmában, éppen ezért a drága játékok helyett üssünk fel nekik egy régi mesekönyvet, használjuk régi bábjaikat, de elővehetjük az ütött-kopott diavetítőt is, ha megvan még, esetleg keressünk elő egy kedvenc DVD-t, és nézzük meg együtt a meséket, ami az egyik legegyszerűbb és legkézenfekvőbb közös program a picikkel.
2 hozzászólás

Móni

8 éve, 11 hónapja és 5 napja

A sportolás tényleg jó, mert így mozognak és egy fagyi is belefér.

válasz erre

Gizus

8 éve, 11 hónapja és 5 napja

Mesekönyvek nagyon szuperek és mindegy, hogy régi vagy új.

válasz erre