2019. február 20., szerda • Aladár, Álmos

5+1 ok, amiért kevesebbet ehet a kisbabád

Brauny , 2018. március 10.
A kisbabák étvágytalansága rendszerint a frászt tudja hozni a szülőkre, pláne abban az esetben, ha a pár hetes vagy pár hónapos csecsemő addig kielégítően evett. Sokan ilyenkor kétségbe esnek, és nem tudják, hogy mitévők legyenek, de gyakran felesleges stresszelni magunkat, hiszen minden kisbaba életében vannak napok, amikor egyszerűen rosszabbul megy az étel, mint máskor. Hogy milyen okok állhatnak a háttérben?
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


1. Éppen rossz napja van!

A legtöbbször felesleges belemagyarázni bármit is a kisbabába, hogy jön a foga, hogy csikar a pocikája, hogy szorulása van. Nem, sok esetben a babáknak egyszerűen csak rossz napja van, így ha egy-két napig rosszabbul eszik, mint szokott - de azért eszik és iszik -, akkor nem kell kétségbe esni, majd hamarosan visszajön az evési kedv.

5+1 ok, amiért kevesebbet ehet a kisbabád - 2. kép

2. A frontok is megkavarhatják!


A frontok nemcsak a felnőtteket, hanem a gyerekeket is nagyon megkavarhatják. Sőt, őket talán még jobban! Ez pedig nagyon sokszor étvágytalanságban ölthet testet, így ha hidegfront vagy melegfront közelít, készülj fel, hogy kisbabád talán kevesebbet eszik majd, mint szokott.

3. Szimplán elege lett a tápszerből!

Ha több napja nem eszik a baba, előfordulhat az is, hogy egyszerűen megunta a tápszert. Ez finnyás apróságoknál előfordulhat, így ilyenkor nincs más lehetőségünk, mint váltani, és reménykedni abban, hogy a másikat majd elfogadja. A probléma főként a hozzátáplálás során jelentkezhet, illetve azoknál a babáknál, akik kezdettől tápszert kapnak.

4. Csak feltelítődött!

Vannak napok, amikor a babák sokkal jobban esznek, mint máskor, és ilyenkor hajlamosak feltelítődni, pláne abban az esetben, ha székletük sem volt. Az ezt követő napok így mindig étvágytalanabbul telnek, ezáltal ne lepődjünk meg, ha pár milliliterrel kevesebb csúszik le az apróság torkán. Holnap majd jobb lesz!

5+1 ok, amiért kevesebbet ehet a kisbabád - 3. kép

5. Valami túlságosan felzaklatta!


A kisbabák érzelmi világa rendkívül összetett, ezáltal nagyon könnyen fel lehet zaklatni őket, amihez elég egy-egy látogató, egy orvosi ellenőrzés vagy egy oltás is. Az ilyen, számukra szokatlan dolgok hatására a kisbabák gyakran reagálnak úgy, hogy rosszabbul esznek, de ha elfogadják az ételt, nagy baj nincs, csak kell egy vagy két nap ahhoz, hogy feldolgozzák a történteket.

+1. Lehet, hogy beteg lesz!

Az elfogyasztott étel mennyiségének váratlan és drasztikus csökkenése természetesen a kisbabák esetében is jelezhet különféle betegséget. Egy kisebb meghűlésre vagy megfázásra is reagálhatnak így a babák, de ha voltunk orvosnál, és a csökkent étvágy mellett legalább a folyadékot elfogadja a pici, akkor nagy baj már nem lehet.
 
1 hozzászólás

Sandy • Messiás #1 • 1 éve, 10 napja

Néha a gyereknek is sok a kaja. Ők is változnak.