5+1 hasznos szoptatási tanács kezdőknek

Brauny , 2017. december 02.
Főként az első gyermeküket vállaló kismamák gyakran hajlamosak kétségbe esni, ha szoptatásról van szó. Az ugyanis nagyszerű, ha valakinek van elég teje ahhoz, hogy táplálja gyermekét, azonban a szoptatás rengeteg problémával járhat együtt, az aggodalmaskodásról nem is beszélve. Ha rád is ez vár, vagy éppen nem tudod, mitévő légy, olvasd el az alábbi szoptatási tanácsainkat, amelyek nem csak kezdő anyukáknak jöhetnek jól.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


1. Először is légy türelmes!

Bár 9 hónapig növekedett a hasadban, jól jegyezd meg, hogy kisbabáddal bizony össze kell szoknod a születés után. A kicsi ugyanis bár ösztönszerűen szopizik, az első néhány napban viszont mégis lehetnek nehézségek. Nehezen találja meg a cicit, lusta szívni, vagy csak szimplán türelmetlen, akárcsak te is a nem alvástól. Próbálj meg tehát nyugodtnak lenni, minden menni fog, csak idő kell hozzá.

5+1 hasznos szoptatási tanács kezdőknek - 2. kép

2. Ne feledkezz meg a bimbók védelméről!

A mellbimbók a fokozott igénybevétel miatt nagyon könnyedén kisebesedhetnek és begyulladhatnak. Ezt érdemes megelőzni, hiszen ha bekövetkezik, akkor veszélybe kerülhet kisbabád természetes táplálása. Ma már nagyszerű kenőcsök és egyéb készítmények vannak, amelyek segítenek neked ebben, ezáltal készülj fel és előzd meg a bajt!

3. Használj kiegészítő szilikon védőt!

A kiegészítő szilikon védő az utóbbi évek egyik legjobb találmánya! Segítségével ugyanis még a kis bimbójú nők is könnyedén tudják táplálni gyermeküket fejés nélkül. Csak fel kell tenni a bimbóra, kicsit megtölteni tejjel, és a kisbaba sokkal könnyebben megtalálja, sőt szívni is egyszerűbb lesz neki, ha segítünk, hiszen kis túlzással egy cumisüveggé formáljuk a mellünket.

4. A szoptatós párna jó találmány!

A szoptatás nagyon meg tudja viselni a nők derekát, így minden kiegészítő felhasználása nagyszerű lehet ebből a célból. A szoptatós párna például különösen! Az öledbe téve nem kell tartanod kisbabádat, csak rátenni a párnára, odahajolni hozzá, és így akár két kézzel is segítheted az apróságot abban, hogy megfelelően táplálkozzon.

5+1 hasznos szoptatási tanács kezdőknek - 3. kép

5. Mindig mérj!

A szoptatás során nagyon nehéz meghatározni, hogy egy kisbaba mennyit eszik. Éppen ezért szerezz egy babamérleget - lehetőleg digitálisat, még ha az drágább is -, méghozzá annak érdekében, hogy rendszeresen le tudd mérni babád súlyát, ezáltal meg tudd határozni, hogy mennyit evett a pici. Ez azért fontos, mert a kisbabák sokszor csak csüngnek a cicin, de enni lusták, így ha túl kevésnek érezzük, még visszatehetjük őket egy kicsikét.

+1. Hagyd az előírásokat!

A kisbabák kapcsán nagyon sokan túl okosak néha, és sajnos főleg olyanok, akiknek nincs, vagy csak nagyon régen volt gyermekük. Ha tehát a könyvben az van írva, hogy babádnak ennyit kell ennie, de ő többet kér, bátran adj neki, ha nem jön neki vissza. Ugyanez igaz a 3 órás etetési ciklusokra is. Ha ordít az ételért 2 óra után, adj neki, hiszen minden baba más és más.
 
2 hozzászólás

zitucska • Überbrutál #2 • 1 éve, 2 hónapja és 21 napja

Az utolsó a lényeg. Minden baba más.

Sandy • Messiás #1 • 1 éve, 2 hónapja és 22 napja

Erről a szilikonos dologról még sosem hallottam.