5+1 dolog, amit ne hagyj otthon, ha nyaralni mész a babával

Brauny , 2017. július 23.
Sokan úgy gondolják, hogy babával nyaralni a világ legnehezebb dolga, pedig ez ebben a formában egyáltalán nem igaz. Tény és való, hogy akadnak gyerekek, akik nehezebben bírják az utazást, esetleg az átállást, de ha egy babának biztosítjuk az alapvető szükségleteit, és ott van körülötte anya meg apa, akkor nagy gond már nem lehet, csak a teljesen általánosak. Persze az életedet azért megkönnyítheted, és mondjuk is, hogy mivel!
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


1. A legalapvetőbb dolgok

Egy babával utazni olyan szempontból nem egyszerű, hogy rengeteg dolgot el kell pakolnunk neki, amit egyesével nyilván nem fogunk felsorolni. Pelenka, cumi, cumisüveg, tápszer, bébipapik, milliónyi kanál, pelenka, törlőkendő, popsikenőcs, gyógyszerek, egy vagon ruha és egyebek. Mindez önmagában egy utazótáskára való holmi, szóval készüljünk fel!

5+1 dolog, amit ne hagyj otthon, ha nyaralni mész a babával - 2. kép

2. Naptej


Ha babával nyaralunk, a naptej az egyik legfontosabb társ kell, hogy legyen! Bár nyilván védjük majd a naptól, árnyékba helyezzük, de a manapság jellemző extrém UV értékek mellett egy apróság még így is nagyon könnyen le tud égni, egyszóval mindig legyen kéznél az a naptej, és kenjük az előírásnak megfelelően. Egy baba érzékeny bőre ugyanis könnyen le tud égni, és ezt inkább ne kockáztassuk.

3. Hűtőtáska

Bár a kisbabának értelemszerűen hideg ételeket és italokat nem szabad adni, a hűtőtáska így is nagyon fontos kellék lesz az utazás során, hiszen segítségével tarthatjuk hűvösön akár az előre elkészített tápszert, a főzelékeket, a gyümölcsöket vagy éppen a lefejt tejet. Hűtőtáskával bátran kimehetünk a vízpartra, de akár nagyobb utazások is beleférnek, nem lesz gond.

4. Vízforraló

Hűtőtáska után vízforraló, elment az eszünk? Nem, nem ment el, de egy kisbabának nem lehet hideg dolgokat adni, ezáltal egy vízforraló a legjobb alternatíva, ha nincs a közelünkben egy mikrohullámú sütő. Használhatjuk direkt formában, de közvetetten is, ezáltal a tápszer összekészítéséhez például nélkülözhetetlen, de egy kis lábosba öntve a forró vizet, simán megmelegíthető még az üveges főzelék is, habár igaz, ami igaz, egy kicsit tovább fog tartani.

5+1 dolog, amit ne hagyj otthon, ha nyaralni mész a babával - 3. kép

5. Sok-sok játék


Egy babát az étkezés mellett egyetlen dolog köt le nagyon, a játék. Emiatt legalább annyi játékot vigyünk neki, amennyi csak elfér az autóban. Igyekezzünk kiválogatni a kedvenceit, és bár apát bizonyára a pokolba kergeti majd vezetés közben a sok bolondos gyerekdallam, de még mindig jobb, mintha az apróság végigordítaná az utat.

+1. Saját takaró, saját párna

Ha egy kisbabával nyugodtan akarunk nyaralgatni, akkor ahhoz elengedhetetlen, hogy a pici jól tudjon aludni. Meglepő, de a kisbabák egészen korán hozzászoknak a saját környezetükhöz, az őket körüllengő szaghoz, ezáltal garantáltan sokkal könnyebben el lehet majd őket altatni, és nyugodtabban is alszanak, ha ott van mellettük a saját párnácskájuk és a saját takarójuk. Meg persze anya, de hát nélküle úgysincs indulás...
 
1 hozzászólás

Gizus • Überbrutál #1 • 10 hónapja, 3 hete és 6 napja

Szerintem azért túl sok játék nem kell hiszen nyaralás során inkább pancsol a gyerek.