5+1 dolog, amit meg kell tenned, ha allergiás a gyermeked

Brauny , 2017. május 07.
Az allergia sajnos ma már egészen apró korban jellemzővé válik a gyermekekre, így nem ritka, hogy 3-4 éves csöppségeket kezelnek ezzel a problémával, ami alaposan megkeseríti a lurkók életét. Persze te is sokat tehetsz azért, hogy allergiás gyermeked könnyebben elviselje az állandó náthát, orrfolyást vagy szemviszketést, ezáltal össze is gyűjtöttük neked a legalapvetőbb dolgokat, amiket az orvoshoz cipelésen és a gyógyszerek adagolásán túl megtehetsz.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


1. Figyeljünk oda a szellőztetésre

Bár a friss levegő szükséges a lakásban, de ha gyermekünk allergiás, akkor alaposan megkeseríthetjük az életét azzal, ha állandóan kitárjuk az ablakot. Éppen ezért inkább próbáljuk meg a kora reggeli órákra időzíteni a szellőztetést, hiszen ilyenkor lényegesen csekélyebb a virágpor koncentrációja. Persze esőben is folyamatosan nyitva lehet az ablak, ami mellett érdemes lehet még egy pollenszűrős klímaberendezést beszerezni, ha szeretnénk megtartani a mindig friss levegő érzetét.

5+1 dolog, amit meg kell tenned, ha allergiás a gyermeked - 2. kép

2. Takarítsunk sokat


Akár por-, akár pollenallergiás a gyerek, otthonunk tisztítása kulcsfontosságú, hiszen a szellőztetéskor beáramló, vagy a kintről behozott részecskék lerakódnak, és növelik az allergiás tünetek kialakulását. Minél többször portalanítunk és porszívózunk, annál jobb eredményeket érhetünk el azzal kapcsolatban, hogy lurkónk legalább a lakásban jobban érezze magát.

3. Mosdassuk meg gyakran

A pollenallergia sokszor azért gyötri a gyereket még otthon is, mert az arcára és a kezére rátapadt az irritáló virágpor. Éppen ezért fontos, hogy gyakran mosdassuk meg, tegyük be a zuhany alá bátran, ha hazaérkezünk valahonnan, jól rázzuk meg a haját, és főleg az arcát mossuk át, hogy lejöjjön róla a legtöbb virágpor, amely a kellemetlenségek legfőbb forrása minden esetben.

4. Mossuk ki az orrát

Nem elég a gyereket kívül megmosni, ha allergiától szenved, hanem fontos az orr nyálkahártyájának tisztán tartása is. Természetesen eszünkbe se jusson fecskendővel vizet nyomni szerencsétlen orrába, ellenben vegyünk neki gyógyszertárban kapható, rendszerint tengeri sós oldatot tartalmazó készítményt, amivel kitisztíthatjuk orrjárataiból a kellemetlen polleneket.

5+1 dolog, amit meg kell tenned, ha allergiás a gyermeked - 3. kép

5. Legyen minél kevesebb textil a lakásban


Bár tény és való, hogy a szőnyegpadló, a függönyök és a faliszőnyegek otthonosabbá teszik lakásunkat, de ha máshol nem is, legalább a gyerekszobában mondjunk le ezekről, mert minél több a textil egy helyiségben, annál több helyen képes megragadni a pollen, ami természetesen kellemetlenné teszi gyermekünk számára a mindennapokat.

+1. Mindig legyen kéznél az orrspray

A megfelelő orrspray az allergiás gyermekek számára gyakran életmentő lehet, ezáltal fontos, hogy mindig legyen nálunk és gyermekünknél is legalább egy, hiszen ha a szabadban játszik, vagy egy bevásárláskor nagyon elkapja, akkor ez a kiegészítő nagyon meg tudja könnyíteni az életét.
 
2 hozzászólás

becky • Messiás #2 • 2 éve, 7 hónapja és 20 napja

Én csak a porra vagyok allergiás, de aki a pollenre...az nem túl szerencsés, főleg ha a gyerek az.

EszterSzabadkai • Megszállott #1 • 2 éve, 7 hónapja és 20 napja

Nem lehet könnyű így élni. Szerencsére én nem vagyok erre alergiás.