13 °C
szórványos felhőzet
2024. március 29., péntek
Auguszta

5+1 dolog, amit csak a kislányos anyukák értenek

2017. július 12.
9.0371
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Hogy az embernek kislánya vagy kisfia születik, az rendkívüli mértékben határozza meg az életét, hiszen ha az alapok tekintetében nem is, de végső soron egészen másként kell nevelni egy fiút és egy lányt, illetve egészen más helyzetek is adódhatnak az eltérő nemű babák esetében. Az alábbi összeállítást egyfajta önismereti humorként állítottuk össze a lányos anyukáknak - vagy szülőknek -, valamint érdekességekként azok számára, akik még csak gyermekáldás előtt állnak, esetleg csak kisfiúk született eddig.


1. Lányt csinálni nem nehéz, na de fiút!

Ha lányos anyukák vagyunk, most őszintén gondolkozzunk el, hányszor hallottuk már azt, hogy kislányt összehozni a legkönnyebb dolog a világon, ellenben egy fiút már sokkal nehezebb. Nyilván ezt a tényt az ég adta világon semmi, de főleg az orvostudomány nem támasztja alá, de a lánybabákkal mégis sokan úgy bánnak, mintha nem érnének annyit, mint a fiúk. Szerencsére ez ma már a legtöbb esetben csak viccként merül fel, de ez a vicc is rosszul eshet egy lányos anyukának.

5+1 dolog, amit csak a kislányos anyukák értenek - 2. kép

2. Még alig beszél, de már pletykál!


Nos igen, ha fiú és lány is van otthon, akkor bizonyára jól tudjuk, hogy a kislányok rendszerint pletykásabbak. Olyannyira, hogy míg a fiúk rendszerint elintézik egy "semmivel" a "Mi volt az oviban vagy az isiben?" kérdést, addig a kislányok esetében ez nem ilyen egyszerű, hiszen az apróságok már egészen korán tisztában vannak azzal, hogy ki és kibe szerelmes, pontosan mi rosszat csinált aznap és így tovább.

3. Pisilnem kell! Már megint?

A lányos anyák többsége bizonyára jól tudja, hogy amennyiben lekerül a pelenka az apróságokról a pisilés egy kisebb tortúrává válik. A kis hercegnők ugyanis képtelenek egyedül elvégezni a dolgukat, ezáltal vagy átmegyünk erőemelőbe, hogy a föld vagy egy nyilvános WC fölé tartsuk őket, vagy magunkkal viszünk egy hordozható kis WC-t, de az biztos, hogy a kislányos anyukák dolga nehezebb, mint a fiúké, akik csak elfordulnak, letolják a nadrágjukat, és már el is intézték a dolgot.

4. Nyávogsz, mint egy macska!

Bár a kisfiúk és a kislányok egyaránt hajlamosak arra, hogy nagyokat hisztizzenek, azonban a kislányoknak van egy jellegzetességük: ha nem is mindig olyan hisztisek, mint a fiúk, de sokkal gyakrabban nyafognak és nyávognak, méghozzá a fiúkhoz mérten több oktávval magasan, ami nem idegesítő, hanem egyesen idegtépő tud lenni. Ehhez vagy hozzászoksz, vagy füldugóval élsz egy pár évig.

5+1 dolog, amit csak a kislányos anyukák értenek - 3. kép

5. Anyu, mint fodrász!


A kislányok már egészen kicsi korban imádnak szépen kinézni, ezáltal anyukájukat előszeretettel használják fodrásznak. (A rosszabb eset, ha apát is...) A jó frizurának minden nap meg kell lennie a csatokkal, a hajgumikkal és az egyéb speciális kellékekkel, mert egy kislány már ilyenkor nagyon odafigyel a külsejére, ezáltal tanuljunk meg pár fortélyt, különben bajban leszünk.

+1. Rózsaszín, baba és szoknya minden mennyiségben!

Bár vannak fiúsabb lányok is, de a legtöbb kislányt elkapja majd a hercegnős korszaka, amikor minden mennyiségben jöhet, ami rózsaszín, ami szoknya, ami csillámlik, és ami köthető a hercegnőkhöz. Ja, és ne felejtsd el: mindig van hely otthon csak még egy babának és mindig fel lehet kenni plusz egy réteg csillámot, a szoknya pedig bizony télen is jó viselet.
2 hozzászólás

Tekla

7 éve, 3 hónapja és 14 napja

Én kislányt szeretnék majd. mosolygó smiley

válasz erre

Gizus

7 éve, 3 hónapja és 15 napja

Hát kislányokkal szerintem nehezebb mosolygó smiley

válasz erre