5+1 dolog, amiért neked is hiányozni fog a szoptatás

Brauny , 2017. február 11.
A szoptató kismamák közül rengetegen úgy vannak a baba táplálásával, hogy már szeretnék, ha gyermeküket inkább hagyományos módon táplálhatnák, hiszen egy idő után, a kezdeti lelkesedést követően a szoptatás sok esetben körülményessé, nehézkessé, esetleg fájdalmassá válhat. Amennyiben te is így vagy ezzel, egy kicsit arra döbbentenénk rá, hogy akármennyire hangzik most hihetetlenül, néhány dolog azért biztosan neked is hiányozni fog majd a későbbiekben. Hogy melyek ezek?
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


1. Babád közelsége

Habár a későbbiekben is sokat ölelgetheted és hurcolászhatod gyermekedet, annál bensőségesebb baba-mama kapcsolatot, mint amilyen a szoptatás, soha többé nem fogsz már átélni. Ezt lehet most még butaságnak tartod, de később rádöbbensz majd arra, hogy a méhen kívüli állapotban csak a szoptatás az, amelyik visszaad valamit a terhességi kapcsolatból, ami gyakran hiányozni fog.

5+1 dolog, amiért neked is hiányozni fog a szoptatás - 2. kép


2. A humoros pillanatok

Akinek volt már kisbabája, az bizonyára jól tudja, hogy milyen vicces pillanatokat eredményez a szoptatás. Bár jellemzően senki sem beszél róla, de sok anyuka kísérletezik, így tudja, hogy a képeken látott, nyugodt szopizást otthon 10-ből 9 alkalommal nem lehet elérni. Fekve, állva, táncikálva, himbálózva, kifordulva, ahogy éppen a kisbaba hajlandó végre enni.

3. Az a pillantás

Minden anyuka ismeri azt a pillantást, amikor saját testéből táplálja kisbabáját, aki a világról szinte még mit sem tudva egyszer csak felnéz, mélyen belenéz édesanyja szemébe a legnagyobb békességgel, és nagyokat sóhajtva vagy tovább eszik, vagy nevet egy nagyot. Kinek ne hiányozna ez?

4. A kis dorombolás

A legtöbb kisbaba rendszerint valamilyen cuki hangot hallat etetés közben, amit a legtöbb édesanya a cicák dorombolásához vagy mormogásához hasonlít, ami a boldogság és az elégedettség jele. Készülj fel, hogy ezt a hangot soha többé nem hallod a babádtól, hiába adsz neki bármilyen fenséges ételt is!

5+1 dolog, amiért neked is hiányozni fog a szoptatás - 3. kép


5. Azok az alvások

A kisbabák jellemzően esznek és alszanak. Legalábbis a szakirodalom szerint, de a gyakorlatban ehhez azért még a bömbölést is hozzá lehetne írni, sőt egyre több gyereknél tapasztalnak rossz alvási szokásokat. Egy még szoptatott kisbabánál azonban ilyen gond rendszerint nincs, hiszen amennyiben az apróság elkezd szopizni, és jól megtömi anyatejjel a pocakját az anyuka közelségében, az biztos, hogy akkorát alszik utána, hogy az párját ritkítja. Hát ha még te is alszol vele egy nagyot!

+1. Az igazi együttlét

Sok édesanya szerint nem is az első különalvások jelentik a kisbabától való igazi elválást, hanem a szoptatás abbahagyása. Rengeteg kismama beszámol róla, hogy a szoptatás során érzett békét és nyugalmat már soha többé nem érezte, hiába altatta el a saját kezében a gyermeket, hiába mosolygott rá tündérien, a szoptatás egy olyan bensőséges együttlétet ad, ami mindehhez mérten semmiség.
 
2 hozzászólás

EszterSzabadkai • Megszállott #2 • 1 éve, 11 hónapja és 26 napja

Ezt még nem tudom, mivel nincs gyerekem.

Babóca • Messiás #1 • 1 éve, 11 hónapja és 27 napja

Nagyon intim dolog ez és ezt csak egy anya értheti meg.