2018. május 26., szombat • Fülöp, Evelin

5+1 alakformáló tipp kismamáknak

Brauny , 2017. május 17.
Kismamaként túlzás nélkül elképesztően nehéz megőrizni alakunkat, hiszen a folyamatos kívánósság mellett nehéz szabályozni az étkezést, miközben a növekvő pocakkal egyre nehezebb mozogni, hovatovább egy idő után nem is nagyon ajánlatos. Amennyiben azonban te mégsem szeretnél lemondani a jó alakról, illetve szeretnéd megkönnyíteni a szülést, esetleg kevesebbet akarsz utána fogyni, akkor fogadd meg az alábbi tippeket.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


1. Mozogj, amíg csak tudsz!

Ha csak nem vagyunk veszélyeztetett terhesek, a mozgás garantáltan nem lesz tilos számunkra akár még pocakkal sem. Persze alaposan meg kell válogatnunk, hogy mit csinálunk majd, hiszen például a küzdősportok már az első héttől tilosak, ellenben például kerékpározni akár az utolsó hónapokban is lehet, akárcsak például kocogni, ha bírják a lábaink. Persze a megerőltető mozgást azért kerüld, de ne feledd, ami neked jól esik, az biztosan nem tesz kárt a babában sem.

5+1 alakformáló tipp kismamáknak - 2. kép

2. Ha már nem tudsz, akkor is mozogj!


Amikor az intenzívebb sport vagy mozgásformák már nem mennek, vagy nagyon megerőltetőek, a mozgást akkor se fejezd be végérvényesen. Szervezetednek sem jó, ha azonnal leállsz, szóval ha már sportolni nem is mész, legalább indulj nagyokat sétálni, hiszen az is éget valamennyi kalóriát, még ha nem is sokat. Ha bírsz menni, nyugodtan irány ki a szabadba, jöhetnek a nagy túrák, csak arra figyelj, hogy nehéz dolgokat ne cipelj, és nem lesz gond.

3. Az étkezés a kulcsa mindennek!

Igen, tudjuk! Az étkezésre odafigyelni a terhesség során nemhogy nehéz, hanem egyenesen lehetetlen. Ellenben az egész csak akaraterő kérdése! Bár sokan úgy tudják és vélik, hogy ilyenkor kettő helyett kell enni, a gyakorlatban ez nem igaz. Együnk többet, ha jól esik, de ügyeljünk arra, hogy a változatosság mellett csak a mennyiség legyen több, a kalória viszont már nem. Ezt sok zöldséggel és gyümölccsel, valamint teljes kiőrlésű gabonákkal meglepően egyszerűen meg lehet valósítani.

4. Öntsd magadba a vizet!

Kismamaként nagyon fontos a megfelelő hidratálás, ami azt jelenti, hogy drasztikusan meg kell növelned folyadékbeviteledet, méghozzá lehetőség szerint tiszta vízből. Sok kismama kívánja is ilyenkor a vizet, de ha te nem, akkor sincs gond, ellenben érdemes töltened magadba. Egyrészt ugyanis ezzel egy kicsit gyorsíthatod az ilyenkor természetesen lassuló anyagcserét, másrészt pedig a magzatnak is szüksége van a sok folyadékra, már embrió korban, hogy ne lökje ki a szervezeted.

5+1 alakformáló tipp kismamáknak - 3. kép

5. A jógát próbáltad már?


Ha a fentiek mellett kipróbálnál még valamit, akkor itt az ideje elővenni a jógatudásodat, vagy ha nincs, akkor elsajátítani néhány alapvető mozdulatot, hiszen főleg a 12. hét után a jógát egyenesen ajánlják a várandós kismamáknak. Sőt, vannak már kifejezetten kismamajóga-órák, amelyek formálják az alakodat, gyorsítják az anyagcserédet, felkészítenek a szülés nehézségeire, mindemellett pedig a kisbabának is jót tesznek.

+1. Ha bizonytalan vagy, menj terhes tornára!

Amennyiben félsz a mozgástól, és szeretnél biztosra menni, mert mindenképpen mozogni akarsz, akkor számodra is csak egyetlen járható út létezik, mégpedig az, hogy elmenj egy terhes tornára, ahol garantáltan megfelelő felügyelet mellett, csak és kizárólag olyan gyakorlatokat kell végezned, ami jót tesz neked, az alakodnak és természetesen a babának is.
 
1 hozzászólás

Zita.Péter • Überbrutál #1 • 1 éve, 1 hónapja és 9 napja

Torna fontos, kivéve ha a doki másra nem figyelmeztet.