9 °C
borús égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

4+1 jel, hogy fiad vagy lányod lesz

2015. május 06.
6.4951
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
A születendő kisgyermek nemének megjóslása ma már nem olyan fontos, mint néhány évtizeddel ezelőtt, hiszen a tudománynak köszönhetően relatíve korán megtudhatjuk, hogy fiúnk lesz-e vagy lányunk, de vannak akik nem akarják ennyire biztosan tudni, esetleg pont, hogy még korábban szeretnék tudni az igazságot. Számukra szolgáltatnánk most néhány hasznos népi megfigyeléssel:



4+1 jel, hogy fiad vagy lányod lesz - 2. kép

1. Magasan van a pocak vagy sem?

A gömbölyödő pocak minden kismama nagy büszkesége, amit nem csak sokat simogatnak, hanem gyakran néznek is a tükörben. Kevesen tudják, de a népi megfigyelések alapján már a pocak állása is nagyon sokat elárul arról, hogy kisfiú vagy kislány bujkál-e odabent, lévén amennyiben a pocak magasan fekszik, akkor biztosan lány lesz, ha viszont alacsonyan, akkor inkább fiú. Nyilván ez csak az első hónapokban mérvadó, hiszen a szülés előtt normális esetben mindenkinek magasan van a pocakja, mert a baba elkezdi felvenni a megfelelő pozíciót a születéshez, így csak a második trimeszterig mérvadó ez a megállapítás.

2. Mit eszel?

Szintén a népi megfigyelések szerint az anyuka kívánóssága is sokat elárulhat arról, hogy fiú vagy lány lesz-e a születendő gyermek. Aki ugyanis a várandósság ideje alatt inkább az édességet kívánja, az nagyanyáink szerint nagyobb valószínűséggel hord kislányt a szíve alatt, ha pedig a sós vagy a savanyú ételek iránt érez ellenállhatatlan vágyat, akkor vélhetően inkább fiút vár.

3. Van-e pattanásod?

Noha a terhesség alatt alaposan felborul a hormonháztartásod, összességében azonban inkább a kislányos anyák számolnak be arról, hogy a terhesség alatt annyi pattanás keseríti meg a mindennapjaikat, mint amennyi utoljára tinédzserkorukban volt. Ez azt jelzi, hogy a növekvő pocakban egy kislány bújik meg, a népi babona szerint ugyanis a a születendő kislány így lopja el anyukája szépségét, hogy belőle is gyönyörű nő lehessen.

4+1 jel, hogy fiad vagy lányod lesz - 3. kép


4. Rosszul vagy?

A terhesség során vannak olyan kismamák, akik rengeteg rosszullétről számolnak be, ezáltal az egész első trimeszterük az állandó hányásról, kavargásról szól. A megfigyelések úgy vélik, hogy azok az anyukák, akik feltűnően rosszul viselik a várandóság idejét, általában kislányt hordanak a szívük alatt, míg azok, akiket szinte csak növekvő pocakjuk zavar, általánosságban fiút fognak szülni.

+1. Te mire tippelsz?

Természetesen a fentiek ellenére is vannak kivételek, ezáltal a népi megfigyelések nem mindig jönnek be, egyvalami azonban általában tévedhetetlen, ez pedig az anyai ösztön, ami a foganás pillanatában kialakul a kismama és a magzat között. Sokan megálmodják, mások csak megérzik, de ha neked azt súgja ott belül valami, hogy igenis kislányod, esetleg kisfiad fog születni, akkor az nagy valószínűséggel úgy is lesz.
2 hozzászólás

bababum

9 éve, 8 hónapja és 22 napja

A pocak magasságát már hallottam, de a többit eddig még nem. Nagyon érdekes volt olvasni.

válasz erre

Sandy

9 éve, 8 hónapja és 22 napja

röhögő smiley Ez jó. Na majd amikor kell, akkor figyelni fogok ezekre a jelekre!

válasz erre