18 °C
borús égbolt
2024. március 29., péntek
Auguszta

4+1 gyógynövény, amely segíthet teherbe esni

2015. március 18.
4.4211
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Noha évről-évre emelkedik Magyarországon az abortuszok száma, összességében nagyon sok pár szenved attól a problémától, hogy nehezen jön össze a megtermékenyítés, vagy ha sikerül is, akkor az embrió nem tud megfelelően megtapadni a méhen belül, így felszívódik, vagy vetélés útján távozik. Az orvostudomány mindmáig nem tudott megfelelő gyógyszert kidolgozni arra, hogy a párok könnyebben vállalhassanak gyermeket, és bár a mesterséges megtermékenyítés sokaknak óriási segítség, ha azonban előtte megpróbálkoznánk a gyógynövények erejével, érdemes számításba venni az alábbiakat.



4+1 gyógynövény, amely segíthet teherbe esni - 2. kép

1. Palástfű

A palástfű az egyik legősibb gyógyír a magyarok között arra az esetre, ha egy párnak nem jönne össze a baba. Gyakran tett már csodákat, hiszen teája beindítja a progeszteron termelését, ami felelős a sejtek beágyazódásáért, valamint a terhesség megtartásárt úgy, hogy serkenti a medence vérellátását, miközben vastagítja a méh nyálkahártyáját és erősíti a méhet.

2. Cickafark

A cickafark az egyik legáltalánosabb gyógynövény a nők számára, hiszen szinte minden egyes problémájukra gyógyírt jelent a felfázástól és a petefészek-gyulladástól kezdve az általános menstruációs panaszokig bezárólag. Mivel a cickafark bizonyítottan jó hatással van az ösztrogéntermelésre, elősegíti a tüszőérését, valamint a sárga-test termelődését is. Főként teaként, éhgyomorra fogyasztva nagyon hatásos, ízesíteni pedig nem ajánlatos, de legalábbis semmiképpen sem cukorral, ami egyetlen gyógynövényhez sem szerencsés.

3. Barátcserje

A barátcserje a legjobb választás abban az esetben, ha szeretnénk szervezetünkben beindítani a progeszteron termelődését. Az egyik legkiválóbb természetes termékenységnövelő gyógynövény, amit ennek ellenére mégis nagyon kevesen alkalmaznak, ennek pedig egyszerű oka van: teaként nem fogyasztható, illetve nem hatásos. A benne lévő hatóanyagokat azonban tinktúra és tabletta formájában is elérhetjük már, ezáltal élhetünk jótékony hatásaival.

4+1 gyógynövény, amely segíthet teherbe esni - 3. kép


4. Fehér fagyöngy levele

A fehér fagyöngyöt sokan méregként tartják számon azért, mert termése, avagy a kis bogyók valóban méreganyagot tartalmaznak, így felhasználását kerülni kell, leveléből és fiatal hajtásából azonban rendkívül jó gyógytea készíthető. Segítségével javul a keringésünk, erősödik a méhfalunk és mivel szabályozza a hormonháztartást, segít abban, hogy az embrió megtapadjon. Fontos, hogy forrázással soha ne készítsünk belőle teát, mindig az áztatást válasszuk helyette, mert különben elvesznek belőle a legértékesebb aminosavak.

+1. Méhpempő

Noha nem kifejezetten gyógynövény, de természetes alapanyag a méhpempő, avagy a méhek garatmirigyének a váladéka, amit más esetben is érdemes fogyasztani, mert rendkívül jó hatással van szervezetünkre. Gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban és enzimekben, képes természetesen stimulálni a hormonrendszert, és nagyszerű hatást gyakorol a tüszőérésre, valamint a beágyazódásra, ezáltal segítséget nyújt a terhesség megmaradásához.
2 hozzászólás

Lili

9 éve, 9 hónapja és 22 napja

Méhpempőt tudtam, de a többit nem.

válasz erre

Enci

9 éve, 9 hónapja és 22 napja

Nagyszerű cikk és tippek. Ezeket nem ismertem eddig. Jó tudni. mosolygó smiley

válasz erre